L’Ajuntament de Barcelona ja té una hipòtesi de la causa de l’avaria d’aquest dimecres a l’ascensor inclinat de Ciutat Meridiana. El consistori ha localitzat “un element extern” al punt de la infraestructura on es va produir l’avaria i creu que va ser aquest objecte el que va provocar el que va venir després: que es desplomés el cablejat, que la cabina quedés bloquejada i que els Bombers n’haguessin de rescatar una dona atrapada amb els seus dos fills. El que encara no s’ha pogut determinar és si aquest element hi va anar a parar de manera fortuïta o accidental, o si es va tractar d’un acte incívic o amb voluntat de fer malbé l’aparell.

Els tècnics que van estudiar la instal·lació tenen previst que en les properes hores podran moure la cabina del punt on es va quedar immobilitzada i, un cop revisats tots els mecanismes i rails, elaboraran l’informe definitiu dels fets. En qualsevol cas, l’Ajuntament manté que la reparació i posada en funcionament de l’ascensor trigarà “algunes setmanes” perquè no és una avaria menor. “Caldrà substituir tota la mànega del cablejat elèctric que es va despenjar”, assenyala el consistori.

L’ascensor es va aturar en sec

Segons va afirmar el districte de Nou Barris poc després que es produís l’avaria, els sistemes d’emergència van funcionar correctament i l’ascensor es va aturar sense provocar cap situació de perill per a les persones que es trobaven a dins en el moment de l’avaria. Els tècnics va aclarir que la subjecció de la cabina no es va veure compromesa.

Un ascensor que acumula problemes

L’ascensor connecta la part alta de Ciutat Meridiana amb la plaça Roja, que enllaça amb els principals busos i l’estació de Rodalies. En sentit contrari, connecta amb l’única estació de metro del barri. Segons expliquen alguns usuaris a betevé, feia pocs dies que l’ascensor havia tornat a funcionar després d’un temps fora de servei. També recorden que a l‘abril del 2022 hi va haver una avaria semblant a l’actual i que, aleshores, el consistori va localitzar una pilota sota l’ascensor, fet que va considerar com un acte vandàlic.