enquesta el mundo eleccions municipals 2023 barcelona

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, guanyaria les eleccions municipals 2023 amb una victòria molt ajustada per davant d’Ada Colau (BComú) i Xavier Trias (TriasxBCN), segons l’última enquesta del diari ‘El Mundo’. D’acord amb el sondeig, l’alcaldable socialista es faria amb el 21,3 % dels vots i 10 regidors, gairebé en empat amb Colau, que també obtindria 10 regidors i el 20,8 % dels vots. Una mica més despenjat en vots quedaria Trias (19,1 %), però tindria el mateix nombre d’edils que socialistes i comuns: 10.

En quarta posició quedaria el candidat d’ERC, Ernest Maragall, que obtindria el 14,7 % dels vots i 7 regidors en total. El seguiria Daniel Sirera, del PP, amb 4 regidors i un 8,5 % dels vots.

Vox, a punt d’entrar a l’Ajuntament

D’acord amb el sondeig, només cinc partits entrarien a l’Ajuntament. Vox obtindria un 4,6 % dels vots, a poca distància del 5 % per ingressar al consistori i obtenir fins a 2 regidors. Per darrere hi ha l’alcaldable de Cs, Anna Grau, que aglutinaria el 2,6 % del vot.

El sondeig no aporta dades sobre quins resultats obtindrien la CUP i Valents.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?