Els veïns dels Tres Turons i de la Salut, amb el suport d’una desena d’entitats, es mobilitzaran contra la desfilada de Louis Vuitton al Parc Güell, prevista per al 23 de maig. Després de denunciar les destrosses de les escales protegides del parc de Gaudí, el veïnat ha anunciat dues manifestacions per al 22 i 23 de maig a la tarda. Critiquen que l’esdeveniment de la marca, vinculat a la Copa Amèrica, és exclusiu i privatiu i es mostren preocupats per les molèsties que ocasionarà al veïnat i les escoles properes.

“Ja en tenim prou amb els turistes”

El veïnat ha fet una reunió aquest dissabte al matí per organitzar les dues protestes. El missatge no serà només per rebutjar la desfilada de Louis Vuitton sinó per qualsevol ús privatiu de l’espai. “Ja en tenim prou amb els turistes”, lamenten.

Restriccions en la mobilitat

Un altre dels arguments contra aquest esdeveniment és l’impacte en la mobilitat de la zona, on hi ha almenys cinc escoles, una de les quals a l’interior mateix del recinte del Parc Güell, l’Escola Baldiri Reixac. Els veïns critiquen que la desfilada comporta restriccions d’entrada al parc i els preocupa no poder creuar-lo per passar d’una banda a l’altra del barri.

També hi haurà afectació a l’aparcament. La Guàrdia Urbana ja ha desplegat diversos cartells en què es comunica que no es podrà aparcar a la zona amb motiu de l’esdeveniment. La prohibició afecta tant les motos com els cotxes.

El reforç als autobusos es nota al 116, però no al 24 i el V19

Una altra qüestió que preocupa els veïns en l’àmbit de la mobilitat són els problemes que generen els turistes que volen accedir al recinte del parc. En concret, el col·lapse dels autobusos perquè hi ha molta demanda per part de visitants. Per millorar la situació, l’Ajuntament de Barcelona va anunciar un reforç de les línies de bus 116, 24 i V19, les més saturades.

I el resultat ha estat, en el cas del Bus de Barri 116, molt positiu. Els veïns admeten que ja no hi ha turistes i ha tornat a donar un servei per al barri.

Ara bé, les línies 24 i V19 continuen massificades tot i l’augment de les freqüències. Per això, demanen solucions alternatives.