El candidat del Partit Popular a les eleccions municipals 2023 a la ciutat, Daniel Sirera, ha acusat l’alcaldable de Cs, Anna Grau, de voler fer “joc brut” contra el partit durant la campanya. Això, després que la candidata taronja assegurés dissabte que el PP són “una banda de ganduls i traïdors” i els qualifiqués de “‘cutrefatxerio’ corrupte“. “Jo no entraré al fang, a mi m’agrada fer propostes“, ha replicat Sirera. Això sí, ha dit que entén “el nerviosisme” de Grau després que “molts votants, dirigents i exdiputats de Cs apostin i demanin el vot per al PP”.

Sirera ha valorat l’entrada de Vox a l’Ajuntament que preveuen algunes enquestes com la del diari ‘Ara’: “Espero que la gent tingui clar que al populisme d’esquerres no se’l combat amb el populisme de dretes“, ha dit l’alcaldable popular, que ha demanat concentrar tot el vot constitucionalista per fer un “PP fort” que sigui “decisiu per governar”.

Mesures per als animals de companyia

Daniel Sirera ha valorat les enquestes en una intervenció aquest diumenge al matí al Turó Parc, on ha plantejat diverses mesures per als animals de companyia. Per exemple, s’ha compromès a impulsar una cobertura econòmica bàsica per a les persones en situació de vulnerabilitat econòmica (aturades o amb renda baixa, per exemple). El candidat popular proposa una tarifa plana de 50 € anuals per a aquestes persones perquè els animals de companyia dels beneficiaris de l’ajut puguin rebre serveis bàsics i intervencions d’urgència als veterinaris.

A banda, el PP proposa replantejar els pipicans, adaptar els centres d’acollida per a persones sense llar perquè puguin entrar-hi gossos i instal·lar papereres amb dispensadors de bosses per recollir excrements.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?