El districte les Corts ha confirmat en el consell plenari d’aquesta setmana que la restauració i conversió en equipaments de les nou casetes que queden de la Colònia Castells començarà a finals del 2025 i estarà enllestida el 2026. Estan ubicades al passatge de Piera.

Aspecte actual de les casetes del passatge de Piera

En resposta a un prec del Grup Municipal de Barcelona en Comú que demanava un pla especial per poder inaugurar l’espai abans d’acabar el 2025, el consistori ha informat que per iniciar les obres falta una modificació del Pla General Metropolità i que el pressupost de les obres de restauració és d’1,2 milions d’euros.

La part pendent del Pla urbanístic de la Colònia Castells, aquest mandat

En el mateix plenari, el govern municipal ha informat, en resposta a una pregunta del Grup Municipal del Partit Popular, que s’està treballant en la modificació del Pla General Metropolità per poder completar la part pendent del Pla urbanístic de la Colònia Castells. Queden encara per desallotjar dues finques senceres del carrer d’Entença i els seus habitants s’han d’ubicar en edificis que, de moment, no s’han començat a construir. La intenció del districte és que durant aquest mandat es puguin realitzar aquestes actuacions, però no han facilitat un pressupost aproximat.