atemptat Afganistan

Dues de les tres víctimes mortals de l’atemptat a l’Afganistan eren barcelonines, mare i filla, i totes dues farmacèutiques. Segons ha pogut saber betevé, una d’elles regentava la farmàcia de l’estació de Sants. Totes dues eren sòcies de la Federació d’Associacions de Farmàcies de Catalunya (FECAC), que ha expressat la seva consternació per aquests fets, així com el Col·legi de Farmacèutics de Barcelona. També ho ha fet l’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, amb un missatge de condol.

En el cas de la filla, regentava una farmàcia a Terrassa, concretament a la zona de les Arenes. Alguns mitjans també apunten que la tercera víctima, un home nascut a Girona, era la parella de la farmacèutica de Sants i també estava vinculat a aquest sector.

Missatge de condol de l’alcalde

L’alcalde de Barcelona, Jaume Collboni, ha lamentat la pèrdua de les dues veïnes barcelonines i el català. En un missatge a la xarxa social X, ha desitjat una ràpida recuperació als ferits. També ha ofert els serveis municipals per facilitar els tràmits que siguin necessaris.

Atac contra turistes estrangers

L’atemptat va tenir lloc a Bamian, una zona històricament castigada pel règim talibà. Les tres víctimes mortals catalanes —a més de tres afganeses— formaven part d’un grup més gran, dels quals una altra dona va resultar ferida crítica, ha estat operada i es troba conscient.

El ministre d’Afers Exteriors, José Manuel Albares, ha apuntat que en les properes hores o aquest diumenge es podran repatriar els cossos i els supervivents.