Una nova enquesta electoral ha marcat el primer cap de setmana de la campanya per a les eleccions municipals 2023 a Barcelona. En aquest cas, l’han elaborat ‘La Vanguardia’ i RAC1 i dibuixa un resultat ajustat, però amb Jaume Collboni com a guanyador. El candidat del PSC ha celebrat que “cada dia més enquestes” assenyalin que “tornarem a tenir un alcalde socialista”. En un acte a Nou Barris, Collboni ha assegurat, però, que “no és suficient anar primers, hem de guanyar clarament”.

Pel que fa a Esquerra Republicana, l’enquesta la situa en quarta posició. Ernest Maragall ha assegurat que malgrat això, “no ens aturaran. Tenim 15 dies”. També ha recordat que fa quatre anys “hi va haver una conxorxa” i que “a Colau i Collboni se’ls hauria de caure la cara de vergonya per pactar amb el senyor Valls”. “Ens van robar la ciutat, una il·lusió, un projecte”, ha dit.

Xavier Trias, que segons les dades, quedaria en segon lloc —frec a frec amb Collboni— no ha volgut valorar l’enquesta. Tampoc no ho ha fet Ada Colau.

El PP celebra les dades i Ciutadans i Valents en desconfien

També ha parlat sobre l’enquesta el candidat del Partit Popular, Daniel Sirera, que ha celebrat que “el PP augmenti la representació”. Sirera creu que demostra que els populars poden “ser decisius en el proper govern municipal”. Segons l’enquesta, Vox entraria per primera vegada al consistori barceloní amb millors resultats que el PP. El candidat, Gonzalo de Oro-Pulido, ha dit que “fins i tot ‘La Vanguardia’ i RAC1” reconeixen que tindran un bon resultat.

L’enquesta situa fora del consistori Ciutadans. La candidata, Anna Grau, ha dit que les enquestes estan manipulades i que, a més a més, “no ha tingut temps de mirar-les, com l’horòscop”. Pel que fa a Valents, que tampoc no aconseguiria representació, la candidata Eva Parera no ha volgut valorar-la. “No seguim les enquestes perquè per una formació nova no serveix. L’enquesta serà el 28 de maig”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?