pluja catalunya previsio temps maig 2024

Després d’un temps inestable durant tota aquesta setmana, ens preguntem quin temps ens espera de cara a la que ve. Ja t’avancem: no guardis el paraigua! Aquest és consell més valuós que us podem fer. I és que la inestabilitat continuarà estant a l’ordre del dia fins a mitjans de setmana. Els models meteorològics indiquen que la façana occidental d’Europa seguiria sota la influència de les baixes pressions, per la qual cosa més ruixats arribaran a casa nostra dilluns, 20 de maig. Per tant, la pluja no acabarà de marxar.

Nou escenari de ruixats i tempestes dimarts

A Barcelona, sembla que la pluja ja no cauria amb tanta alegria com aquests darrers dies. A partir de dimarts, s’obren les portes a un escenari de ruixats i tempestes que afectarien els Pirineus i els Prepirineus, així com les comarques de Girona i les interiors de les de Barcelona.

Ara bé, dimecres podríem tenir més núvols a la ciutat, juntament amb la presència de ruixats a partir de migdia al prelitoral. A dia d’avui, les precipitacions farien diana a Barcelona durant la matinada de dimecres a dijous, tot perdurant durant el matí de dijous.

En general, però, no s’esperen ruixats ni molt menys tan quantiosos com els d’aquesta setmana.

L’estabilitat regnaria a mitjans de setmana

A partir de llavors, les altes pressions guanyarien cada vegada més terreny, fent que l’estabilitat comenci a regnar.

I les temperatures?

Si donem un cop d’ull a les temperatures, sembla que no patiran gaires canvis significatius. Si us fixeu en la imatge que teniu a sota, veure-ho dos colors: els rogencs fan referència a una anomalia positiva i significativa, mentre que els blavosos indiquen una anomalia negativa i significativa. L’absència de colors vol dir que no hi ha una tendència clara.

De fet, si donen un cop d’ull a l’altura geopotencial de 850 hPa (uns 1.500 metres d’altitud), observem que durant els primers dies els diversos models van de la mà en indicar que la temperatura serà similar a la mitjana climàtica.

Cap gran calorada a la vista

I això què vol dir? Doncs que no tindrem ni grans calorades i farà el temps que toca per a aquest mes de maig. Això és, sens dubte, molt bona notícia, ja que aquests darrers anys assolíem mínimes tropicals cada cop més aviat.