La candidata de Valents a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Eva Parera, ha presentat aquest dilluns les propostes de la formació en matèria d’esport. Parera ha apostat per aprofitar al màxim les platges de Barcelona per fer-hi pràctica esportiva i s’ha mostrat contrària a regular-ne els usos com, diu, ha fet el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni. “Soc molt poc fan de la regulació excessiva”, ha afegit.

En aquest sentit, ha assegurat que l’esport a la platja hauria de fer-se independentment a l’època de l’any, al contrari del que diu la normativa municipal, que regula la pràctica del vòlei platja i altres esports de sorra, en funció de l’època de l’any i diferenciant tres temporades: alta, mitjana o baixa. 

Vol recuperar la Barcelona World Race

Eva Parera ha assegurat que Barcelona ha de lluitar per acollir grans esdeveniments esportius i s’ha referit a la Barcelona World Race de vela, un esdeveniment que “ha desaparegut de la ciutat” pel poc “interès del govern”, ha assegurat. La candidata ha dit que s’hauria d’haver cuidat una competició que “porta el nom de Barcelona” i ha alertat que hauria de ser una aposta de la ciutat de cara al futur.

Critíca el poc interès de Colau amb la Copa Amèrica

Sobre la Copa Amèrica de vela del 2024, Parera també s’ha mostrat crítica amb el govern municipal: “Per sort, la competició no ha caigut, malgrat el poc interès que ha mostrat Colau d’organitzar aquest tipus d’esdeveniments”.

La candidata també ha donat la seva opinió sobre la proposta d’acollir el mundial de futbol femení de l’actual alcaldessa, a qui ha recordat que “els mundials els acullen els països, no les ciutats”. Parera s’ha tornat a mostrar partidària de lluitar perquè Barcelona aculli els Jocs Olímpics d’estiu 2036, tot i que ha reconegut “és just” per organitzar una candidatura d’aquestes característiques.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?