jaume collboni

El candidat del PSC a l’alcaldia de Barcelona, Jaume Collboni, guanyaria les eleccions municipals 2023 a Barcelona al davant de Xavier Trias (TriasxBCN) i Ada Colau (BComú), que quedarien empatats. És el que apunta l’enquesta de 40dB per a ‘El País’ i la Cadena SER, que atorga a Collboni 10 regidors i una intenció de vot del 21,9 %. Trias i Colau obtindrien nou regidors, amb un lleugera avantatge per a l’exalcalde en vots: 19,5 % i 18 %, respectivament.

Al darrere d’aquests tres candidats se situaria el candidat d’ERC, Ernest Maragall, amb set regidors (14,2 % dels vots), al davant del PP de Daniel Sirera (quatre edils i 8,2 % dels vots) i Vox, de Gonzalo de Oro-Pulido (dos regidors i 5,9 % dels vots). El sondeig no dona cap opció a Ciutadans, Valents i la CUP, que es quedarien per sota del 5 % dels vots necessaris i, per tant, no tindrien representació a l’Ajuntament de Barcelona.

Els indecisos poden ser clau en el resultat

Una altra dada interessant és el percentatge d’indecisos quan falten pocs dies per al 28 de maig. ‘El País’ el situa en el 14,8 %, una dada molt inferior a la que donava l’enquesta d”El Periódico’ aquest diumenge (27,8 %).

El sondeig difós per ‘El País’ situa Ada Colau com la candidata més coneguda entre l’electorat (94 %), però queda en quart lloc en puntuació, amb 3,7 sobre 10, llista que encapçalen Xavier Trias i Ernest Maragall (4,9 %) mentre que Collboni se situa en tercer lloc amb 4,1.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?