promeses electorals xavier trias eleccions municipals 2023 barcelona

El candidat de Trias per Barcelona, l’exalcalde Xavier Trias, ha fet diverses promeses electorals en aquesta campanya de les eleccions municipals 2023, la majoria estan encaminades a revertir moltes de les decisions que ha pres el govern municipal d’Ada Colau i Jaume Collboni. És el que passa en el cas de la unió del tramvia de la Diagonal: Trias es compromet a no acabar-la.

A continuació et detallem algunes de les promeses electorals fetes per Xavier Trias de cara al 28-M.

1. No completar la unió del tramvia

Trias ha dit diverses vegades que no creu en la unió del tramvia per la Diagonal. Considera que és una solució “antiquada”, i que es pot fer molt millor amb bus elèctric. Per això en el seu programa electoral Trias per Barcelona es compromet a no dur a terme la segona fase de les obres d’unió entre Francesc Macià i Verdaguer. Trias, però, al ‘bàsics’ va dir que no descarta fer un nou referèndum per acabar de decidir aquesta qüestió.

2. 200 milions d’euros l’any per a habitatge públic

L’exalcalde s’ha compromès, si és alcalde, a gastar 200 milions d’euros anuals en habitatge públic, uns diners que servirien per construir o reformar pisos. L’exalcalde ha dit que l’ideal seria arribar a un pacte entre forces polítiques perquè aquest inversió “es pugui mantenir durant 20, 30 o 40 anys”. Ha detallat que “ha de ser un acord conjunt” i ha recordat que si una mesura va malament, com la del 30 % d’habitatge públic en noves construccions, cal canviar-la.

3. 4.000 nous agents de la Urbana

Trias ha dit que la primera cosa que farà si governa és assumir la màxima responsabilitat en matèria de seguretat i nomenar Jordi Martí regidor d’aquesta àrea. També s’ha compromès a crear un programa per una “nova governança de la nit” amb tots els agents implicats, incrementar en 500 agents la plantilla dels Mossos, que la Guàrdia Urbana arribi als 4.000 efectius a finals de mandat i que puguin disposar de pistoles Taser.

4. Convertir Montjuïc en la Muntanya dels Museus

El candidat de Trias per Barcelona creu que ara mateix els museus de Montjuïc no reben l’impuls que mereixen. Per això Trias vol tirar endavant el projecte de la Muntanya dels Museus. Per fer-ho possible Trias es compromet a “transformar l’ús dels pavellons de Victòria Eugènia i d’Alfons XIII de la Fira de Barcelona per a usos museístics“, també preveu ampliar el Museu Nacional d’Art de Catalunya, o promoure el Castell de Montjuïc com a “complex museístic i patrimonial de Barcelona”.

5 Recuperar el Tramvia Blau

Tot i no creure en la unió del tramvia de la Diagonal, Trias per Barcelona sí que vol recuperar el Tramvia Blau, que ja fa quatre anys que està pendent de remodelar-se. Durant aquest últim mandat d’Ada Colau, des del grup municipal de Junts han demanat en diverses ocasions l’inici de les obres de recuperació del Tramvia Blau i la remodelació dels entorns al barri de la Bonanova.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?