candidats barcelona vivint carrer arrels fundacio

Arrels Fundació ha engegat una campanya amb la qual volen conscienciar sobre la problemàtica de les persones sense llar a Barcelona coincidint amb les eleccions municipals 2023. L’entitat ha transformat els cartells d’alguns candidats a l’alcaldia per portar-los a una situació de sensellarisme. Amb aquestes imatges d’Ernest Maragall (ERC), Ada Colau (BComú), Jaume Collboni (PSC) i Xavier Trias (TriasxBCN), volen visibilitzar l’exclusió de les persones sense llar del “dret a la plena ciutadania” i demanen “polítiques transformadores” per lluitar contra el sensellarisme.

Segons Arrels, només el 32 % de les persones que viuen al carrer a Barcelona podran votar. El dret a la plena ciutadania, diu Arrels Fundació, té a veure també amb el dret a “presentar-se com a candidat o candidata a unes eleccions, poder fer propostes polítiques i incidir en la societat”. En aquest sentit, l’entitat llança una pregunta a la ciutadania: “T’imagines que un candidat o candidata visqués al carrer?”.

cartell ada colau arrels fundacio

La transformació dels cartells dels candidats busca “evidenciar com d’inversemblant és el fet que una persona sense llar pugui transformar-se en un actor polític de pes“.

cartell ernest maragall arrels fundacio

“L’alcalde de ningú” o “Ell no pot fer res per Barcelona”

Els nous cartells s’han fet, explica l’entitat, amb intel·ligència artificial. S’han modificat les fotos i els eslògans de quatre candidats, els partits dels quals tenen més representació a l’Ajuntament. L'”Ella n o pot obrir camí a Barcelona” d’Ada Colau, l'”Ell no es pot presentar de nou a Barcelona” de Jaume Collboni, l'”Ell no pot fer res per Barcelona” de Xavier Trias o l'”Alcalde de ningú” d’Ernest Maragall són algunes de les frases que es poden llegir en aquesta campanya d’Arrels. Això sí, l’entitat deixa clar que el missatge “s’adreça a totes les formacions polítiques“.

Quan vivia al carrer, jo no votava, tot i ser ciutadà europeu. Per començar, hi va haver un moment que no tenia documentació perquè me l’havien robat. Després, tampoc no estava pendent de si hi havia eleccions: no és una cosa que sàpigues quan vius al carrer”, explica en Giorgio, qui fa el paper de cap de llista de la candidatura d’Arrels.

El director de l’entitat, Ferran Busquets, es pronuncia en la mateixa línia: “El fet de viure al carrer implica que tens molts problemes i que en el dia a dia pots arribar a no percebre la manca de drets a la qual estàs exposat“.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?