Ernest Maragall marca distància amb Ada Colau i Xavier Trias de cara a possibles acords. El candidat d’ERC a les eleccions municipals 2023 de Barcelona ha constatat “diferències significatives” per poder pactar amb la líder dels comuns. L’alcaldable republicà ha assegurat, en una roda de premsa aquest dilluns a l’ACN, que, durant l’últim mandat, s’ha fet palesa la disparitat entre totes dues forces polítiques.

Ara per ara, tampoc sembla que Maragall pugui arribar a entendre’s amb Trias. El candidat republicà ha assenyalat que li està posant “molt difícil” poder governar plegats, especialment per les propostes de Trias en l’àmbit de turisme que, ha dit, l’allunyen “molts quilometres”. Maragall també ha fet referència al seu atac amb la corrupció cap a Trias i ha dit que, quan l’exalcalde reivindica l’espai de Convergència Democràtica de Catalunya, també reivindica “tot el que representava, inclòs el 3%“.

Preguntat per si el moviment independentista ha suposat un desgast electoral pels republicans a Barcelona, Ernest Maragall ha destacat que ERC està exercint la seva “responsabilitat i els drets d’autor” respecte a l’1-O. En aquest sentit, Maragall també ha aprofitat per carregar un cop més contra Trias i ha assegurat que l’exalcalde expressa un “grau de renúncia explícita” de l’independentisme.

Creu que les enquestes poden canviar pels indecisos

El candidat d’ERC ha restat importància als resultats de les últimes enquestes d'”El País” i “El Periódico”, que donen entre 6 i 7 regidors a la formació republicana. Maragall creu que és una situació que encara pot canviar, tenint en compte el gruix d’indecisos.

Tanmateix, ha assenyalat que amb els sondejos electorals que es fan avui en dia, és més difícil distingir entre les que tenen “uns objectius” i les que “volen simplement informar.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?