La candidata de Barcelona en Comú a les eleccions municipals 2023, Ada Colau, ha afirmat que vol organitzar el Mundial de futbol femení a Barcelona. En una entrevista a ‘Mundo Deportivo’, l’actual alcaldessa ha concretat, a més, que demanarà una reunió amb el Ministeri d’Esports per proposar acollir el campionat, previst per al 2031. “Crec que és una gran oportunitat”, ha defensat.

L’alcaldable de Barcelona en Comú, a més, sosté que Barcelona “no té per què ser l’única seu”, però sí que “podem ser la principal” ja que “tenim les infraestructures i les millors jugadores del món”.

Un salt qualitatiu del futbol femení

Per Colau, que Barcelona aculli uns mundials de futbol femení pot servir per “donar un salt qualitatiu” a aquest esport i que sigui considerat “futbol de primera com el masculí”. Per això, ha afirmat que, més enllà de reunir-se amb el Ministeri d’Esports, també té la intenció de trobar-se amb totes les entitats de futbol femení —tant de Barcelona com de la resta de l’estat— per “coordinar-se i preparar conjuntament la candidatura”.

En una entrevista posterior a l’Agència EFE, Colau ha dit que no descarten la organització d’altres grans esdeveniments esportius però que aquesta candidatura els fa “especial il·lusió”. La candidata de BComú ha dit que fa dies que treballen en aquesta proposta. “Creiem que ho tenim tot, les millor infraestructures i les millors jugadores del món”, ha afirmat.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?