L’alcaldessa i candidata a la reelecció, Ada Colau, es compromet a oferir un any de Bicing de franc per a joves d’entre 16 i 20 anys si repeteix a l’alcaldia després de les eleccions municipals 2023. En l’inici de la segona setmana de cursa per als comicis del 28-M, la cap de files de Barcelona en Comú ha anunciat la mesura perquè el jovent “s’animi” a tastar el servei. Colau ha explicat que només el 12 % de les persones d’aquesta franja d’edat en són abonats.

Per tot plegat, l’alcaldable ha assegurat que “tenim un potencial de creixement claríssim” i ha concretat que, amb la proposta, es podrien guanyar 113.000 usuaris més del Bicing a Barcelona. Colau es mostra convençuda que el servei municipal és “una eina fonamental” per impulsar l’ús de la bicicleta i donar alternatives perquè la ciutadania utilitzi el cotxe “cada cop menys”. “Hem de proporcionar incentius per potenciar el canvi en la mobilitat de la ciutat“, ha explicat.

Una alternativa per reduir el cotxe

La mesura va en la línia del model de ciutat que Colau ha desenvolupat els últims vuit anys a l’Ajuntament i que, en campanya, ha dit per activa i per passiva que vol continuar desplegant amb un últim mandat. “El model de futur implica reduir els cotxes i la contaminació i fer una ciutat més verda“, ha defensat de nou aquest dilluns. Segons els càlculs dels comuns, per tirar endavant l’any de Bicing gratuït per al jovent caldria destinar-hi 5,7 milions d’euros en els pròxims quatre anys.

En l’atenció als mitjans de comunicació d’aquest dilluns, al capdamunt de la Diagonal, la cap de llista s’ha vantat de les polítiques per incentivar l’ús de la bicicleta que han posat en marxa des del 2015. Ha dit que han duplicat el nombre de carrils bici ─de 120 km, a 270 km─ i que els usuaris del Bicing han crescut un 45 %, fins als 138.000.

Crida als indecisos

Preguntada per les últimes enquestes ─com la d’El País i la Cadena Ser, que atorga la victòria al PSC de Jaume Collboni─, la cap de files dels comuns ha volgut recordar que se n’han publicat moltes i amb resultats diversos. Ha reconegut que “està molt ajustat” i que aquesta darrera setmana de campanya electoral s’han d’intensificar els discursos. Colau ha assegurat que “cal parlar als indecisos” per explicar-los que el dia 28 “està en joc” el model de ciutat.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?