promeses electorals anna grau eleccions municipals 2023 barcelona

La candidata de Ciutadans a l’alcaldia, Anna Grau, no vol passar desapercebuda en aquesta campanya electoral cap a les eleccions municipals 2023: una cursa en què moltes enquestes la deixen fora del consistori. Grau ha dissenyat una campanya atrevida, que va començar amb la presentació d’un cartell en què apareix amb el torns nu, i en què dia a dia ha buscat captar votants amb les seves propostes.

Tot just abans de començar la campanya electoral, ja va anunciar la voluntat de crear 3.500 noves places d’escoles bressol i desocupar els edificis de El Kubo i La Ruïna, a la Bonanova. I ja en campanya, les propostes han anat de fer un monument al Quixot a crear 2.500 pisos socials en un mandat.

1. Pistoles Taser per a la Guàrdia Urbana

Grau vol incorporar 1.500 nous agents de la Guàrdia Urbana, fins arribar als 4.500, i dotar-los de “tots els mitjans i recursos tècnics”, com pistoles Taser o armilles antibales amb càmeres unipersonals. Amb tot, el partit taronja promet incrementar en 100 milions d’euros el pressupost assignat a la seguretat ciutadana.

2. Monument al Quixot a la Barceloneta

L’alcaldable també proposa instal·lar una estàtua del Quixot davant de la platja de la Barceloneta perquè “és on Cervantes va posar a morir el Quixot”, diu Grau. Una mesura que assegura que potenciaria el turisme cultural i “no el de borratxera”. De fet, l’any 2021 el Grup Municipal de Ciutadans ja va proposar aquesta iniciativa al ple de l’Ajuntament, que va descartar la proposta.

3. Unitat antiocupació

Anna Grau promet crear una unitat especial de la Guàrdia Urbana per “frenar les ocupacions abans que passin” i per facilitar el desallotjament en 24 hores. També vol engegar una oficina del veí perquè els ciutadans denunciïn les ocupacions directament i es faciliti l’actuació i la coordinació de la policia.

4. Extraescolars, menjador i llibres bonificats

Entre les promeses més destacades, la formació taronja també assegura “bonificar al 100 %” les activitats extraescolars, el transport, el menjador escolar i els llibres de text per als infants. Des de Ciutadans, Anna Grau també promet crear escoles bressol públiques a tots els barris de la ciutat.

5. Centres esportius gratuïts per a més grans de 65 anys

Per acabar, la candidata de Ciutadans a l’alcaldia promet que els centres esportius municipals siguin gratuïts per als més grans de 65 anys, perquè aquest col·lectiu “pugui mantenir-se actiu”, diu Grau. Una mesura que s’emmarca en la creació de la regidoria 60+, que prioritzaria les cases compartides i les permutes per a la gent gran.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?