El candidat de TriasxBCN a l’alcaldia de Barcelona, Xavier Trias, assegura que després de les eleccions municipals 2023 tindrà les “mans lliures” per pactar amb qui cregui convenient. Després d’assegurar que no farà “pactes estranys”, ha volgut remarcar que tot i que la seva candidatura està formada per diferents partits (Junts, PDeCAT o Demòcrates), al final serà ell qui decidirà amb qui pactar, “qui decideix al final és qui comanda en aquestes eleccions”, ha dit, en referència a ell mateix.

Xavier Trias també ha recordat que ell ja va ser alcalde amb 14 regidors, “sense cap pacte“. “Vaig ser alcalde per ser la força més votada”, ha insistit; una possibilitat que també preveu per a aquests comicis. Per això, es pregunta: “Si guanyo, em faran alcalde? És la pregunta que ningú no em contesta“.  A més, l’exalcalde ha volgut deixar clar que mai no farà que “un segon sigui alcalde a partir d’acords estranys“.

Trias demana a Maragall que deixi d’estar “anclat al passat”

L’exalcalde ha repost les crítiques del candidat d’Esquerra, Ernest Maragall, que li retreu el seu passat convergent. Trias li ha recordat que “Convergència està morta des de fa temps”, i li demana que no estigui “anclat en el passat” i que miri “al futur”.

El “turisme desmadrat” de Colau

Trias critica que Ada Colau tingui “mania al turisme”. El candidat ha recordat el que va passar durant els anys de pandèmia, que no hi va haver turisme i que la ciutat va patir econòmicament, “hem tingut aspectes devastadors”, ha dit, i criticat que “el que passa al carrer Ferran fa pena, amb molt comerços emblemàtics tancats”.

Però després de la pandèmia, Trias diu que “ve el turisme i de cop tot reneix”, i dirigint-se de nou a l’alcaldessa li ha dit que “torna a estar desmadrat el turisme, no dirà que és culpa meva”. Per això el candidat de Trias per Barcelona, en un acte territorial a Sant Martí, a l’Orfeó Martinenc, proposa un turisme ordenat per “ser capaços de sortir i decidir quin turisme volem, i quin no”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?