El candidat del PSC, Jaume Collboni, guanyaria les eleccions municipals el 2023 a Barcelona, segons una nova enquesta d”El Periódico’. El candidat socialista aconseguiria entre 11 i 12 regidors i un 21,9 % dels vots. El seguiria de molt a prop Xavier Trias amb un percentatge de suport del 21,3 %. TriasxBCN obtindria entre 10 i 11 representants (ara en té 8). En tercera posició es quedaria Ada Colau. L’actual alcaldessa es quedaria amb el 20 % dels vots i Barcelona en Comú aconseguiria entre 10 i 11 regidors, els mateixos que Trias.

ERC perdria entre tres o quatre regidors i el PP milloraria els resultats

La quarta posició és per a Ernest Maragall. El candidat d’ERC es quedaria amb el 13 % dels vots i baixaria dels 10 representants actuals al ple fins als 6 o 7. En canvi el Partit Popular podria millorar resultats respecte al 2019, amb entre 2 i 3 regidors. La candidatura de Daniel Sirera obtindria un 5,8 % dels vots (el 2019 en va rebre un 5 %).

L’enquesta situa fora del consistori Ciutadans i Valents, que es quedarien sense cap representant al ple. Tampoc hi entraria la CUP, tal com va passar a les municipals del 2019. Vox, en canvi, hi entraria per la mínima, amb un percentatge de vots del 5 % —el mínim per poder obtenir representació—.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?