Quan queda una setmana per a les eleccions municipals del 2023 a Barcelona, una nova enquesta, en aquest cas d”El Nacional’, augura uns resultats molt ajustats entre Trias, Collboni i Colau. Segons el sondeig, el candidat de TriasxBCN aconseguiria 10 regidors i guanyaria per la mínima amb un percentatge de vot del 21,38 %. Per darrere quedaria el PSC, amb Jaume Collboni al capdavant, també amb 9-10 regidors i amb un 20,58 % dels vots. I en tercera posició, però amb un resultats ajustadíssims se situa Ada Colau, que obtindria un 20,52 % dels vots i també, com el PSC, entre 9 i 10 representants al plenari.

ERC, en quarta posició

Pel que fa a la candidatura d‘Ernest Maragall, quedaria en quarta posició i passaria dels 10 regidors actuals a estar entre 5 i 7. Això suposaria una davallada important de vots per als republicans: el 2019 van aconseguir un 21,37 % dels suports i aquest 28-M, el percentatge baixaria fins al 13,88 %.

Just per sota d’ERC, l’enquesta situa el PP, que milloraria els resultats del 2019 i passaria de dos a tres regidors.

Vox, en dubte

El sondeig d’El Nacional’, també apunta que Vox podria entrar al consistori, però pels pèls: amb un percentatge de vot del 5,01 % —cal un mínim del 5 % dels vots per entrar a l’Ajuntament—. Ciutadans i Valents no aconseguirien representació ni tampoc la CUP. Els anticapitalistes es quedarien, un altre cop, fora del consistori.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?