El candidat d’Esquerra Republicana, Ernest Maragall, ha organitzat una ruta en autocar amb els periodistes que segueixen la campanya per explicar-los el seu somni, és a dir, els 16 punts de Barcelona on els republicans volen fer les transformacions més importants si guanyen les eleccions municipals 2023. Així, el “somni de Maragall”, com l’ha anomenat, ha arrencat a l’Estació de França i, en un recorregut circular per la ciutat, ha anat repassant aquests 16 punts a transformar.

Entre algunes de les mesures, proposa obrir Barcelona a la muntanya, cobrir les rondes i transformar el Besòs i el Front Marítim.

Una avinguda metropolitana i el nou Broadway català

El republicà aposta per impulsar la Ciutadella del Coneixement obrint el Parc de la Ciutadella fins a la Barceloneta, per convertir-lo en un node de coneixements científic capdavanter a Europa. També ha fet parada al Moll de la Fusta, que vol remodelar, juntament amb el passeig Marítim, i el Paral·lel, per convertir-lo en el Broadway català.

En mobilitat, el “somni” republicà és la cobrir progressivament la ronda de Dalt, entre Gràcia i Nou Barris, allargar la Diagonal fins al Llobregat per convertir-la en una avinguda metropolitana, que la Gran Via i el carrer d’Aragó passin a ser corredors verds, i un tercer túnel de Rodalies.

Ernest Maragall

Remodelar els entorns de la Sagrera

El bus també ha fet parada a les estacions de la Sagrera i Sants, on Maragall té projectes per remodelar-ne els entorns, a la caserna del Bruc, que vol recuperar com a centre per la pau, i a la Model, on proposa un memorial en el lloc on es va assassinar Salvador Puig i Antich.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?