(Redacció i Agències) La candidata de Ciutadans a l’alcaldia, Anna Grau, ha defensat el turisme des de la Barceloneta, que ha dit que “s’ha de gestionar bé i no destruir, com està intentant fer Ada Colau”. “Benvinguts els turistes, però a fer bondat com nosaltres, que vinguin i ens deixin molts diners, que els necessitem”, ha proclamat Grau. En aquest sentit, l’alcaldable a les eleccions municipals 2023 a Barcelona ha expressat que està a favor de la creació de la setena terminal de creuers del port i de l’ampliació de l’aeroport amb la tercera pista.

Pisos turístics, no; llars compartides, sí

Grau també vol potenciar l’hostaleria, concretament, els hotels de luxe i ha qualificat el Pla d’allotjaments turístics, el PEUAT, “de política castrista de Colau”. Es mostra en contra dels apartaments turístics i diu que “les llars compartides ben gestionades són una alternativa més simpàtica i barcelonina”.

Un monument del Quixot per atreure turisme cultural

L’alcaldable també proposa instal·lar una estàtua de Don Quixot davant de la platja de Barcelona perquè “és on Cervantes va posar a morir Don Quixot”. Una mesura que, diu, potenciaria el turisme cultural i no el de borratxera. L’any 2021 el Grup Municipal de Ciutadans va proposar aquesta iniciativa al ple de l’Ajuntament, que va descartar la proposta.

Front comú contra El Kubo

Aquest dissabte al matí, en una entrevista amb EFE, la candidata de Ciutadans ha reclamat formar un “front polític comú” per lluitar contra les ocupacions i ha lamentat el posicionament partidista que s’ha dibuixat amb El Kubo. “Ada Colau va amb els ocupes, Vox amb els Desokupa i el PSC ha desaparegut del mapa, ha criticat l’alcaldable abans d’avisar que a la ciutat “s’està jugant amb la propietat privada”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?