L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha celebrat a les xarxes socials que aquest dijous s’hagi aprovat la llei estatal de l’habitatge. “La primera llei d’habitatge de la democràcia”, ha recalcat. En el missatge que ha publicat en diverses plataformes ha explicat que es tracta d'”un pas endavant imprescindible” i ha destacat que “a Barcelona estem llestes per aplicar-la de manera immediata”. Conscient que la llei encara ha de ser ratificada al Senat, Colau ha destacat que “toca estar vigilants” per assegurar-se que s’aplica i que, efectivament, aturin les pujades “abusives” dels lloguers.

Tot i això, en la seva publicació, Colau ha destacat que encara queda feina per fer i ha assenyalat la regulació dels lloguers de temporada. Així mateix també ha reclamat que cal revocar les llicències turístiques i que la Generalitat i l’Estat augmentin els pressupostos destinats a la promoció de l’habitatge públic.

120 pisos turístics més a Barcelona

La llei estatal de l’habitatge s’ha aprovat la mateixa setmana en què s’ha donat a conèixer que un edifici del carrer de Tarragona amb 120 pisos que fins ara estaven en lloguer regular, han obtingut la llicència de pisos turístics gràcies a una escletxa legal: l’any 2019 el TSJC va anul·lar la norma del govern d’Ada Colau que limitava les llicències turístiques —el PEUAT— per una qüestió formal i el propietari va aprofitar aquest punt mort per demanar-les. La qüestió ha estat en un litigi judicial fins que ara un jutge ha donat la raó a la immobiliària.

Mentre que el preu mitjà d’un pis de lloguer a Barcelona és de 1.077 euros al mes, els pisos turístics d’aquest edifici del carrer de Tarragona ja s’anuncien per gairebé 300 € la nit.