La candidata de Barcelona en Comú a les eleccions municipals 2023, l’actual alcaldessa Ada Colau, ha carregat contra el candidat de TriasxBCN, Xavier Trias, a qui ha acusat de voler tornar a posar “les catifes vermelles” als privilegiats. Ha defensat que, amb polítiques com el dentista o el psicòleg municipal o l’increment del parc públic d’habitatge de la ciutat, el govern dels comuns ha “molestat els que tenien catifes vermelles” durant el mandat de Trias.

En aquest sentit, Colau ha assegurat que continuaran posant sancions als fons voltors, “davant d’aquells que es pensen que especular és un dret fonamental d’uns quants”.

Díaz, sobre Trias: “Un senyor que vol governar estant a Mart”

La ministra de Treball i vicepresidenta segona del Govern espanyol, Yolanda Díaz, ha acompanyat Ada Colau per primera vegada en aquesta campanya. Díaz ha assegurat que s’implicarà a fons en defensar la candidatura dels comuns i s’ha mostrat convençuda que el 28-M “la Catalunya del present dirà a tot Espanya que no governarà la dreta a Barcelona, es digui Trias o com es digui”. De fet, Díaz ha recordat a Trias que “el salari mitjà a Catalunya és de 1.700 euros al mes”, en referència a les polèmiques declaracions de fa uns dies sobre arribar a final de mes. “Un senyor que vol governar estant a Mart està fora de la realitat de la seva gent i no està preparat per governar”, li ha etzibat.

A l’acte, des de la plaça Major de Nou Barris, també s’hi han afegit altres noms de la llista dels comuns, com la número 3 i tinenta d’alcaldia d’Urbanisme, Janet Sanz, i la número 9, Carol Recio.

La candidata de BComú, Ada Colau, al costat de la ministra de Treball, Yolanda Díaz

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?