El candidat del PP a les eleccions municipals 2023 de Barcelona, Daniel Sirera, ha assegurat que presentarà una denúncia davant dels tribunals contra l’Ajuntament de Barcelona per “no fer complir la llei” contra les ocupacions d’El Kubo i La Ruïna, a la Bonanova. Segons l’alcaldable popular, el consistori ha donat “ordres” a la Guàrdia Urbana per no actuar: “No feia res quan violents robaven i tiraven tanques pagades per tots per fer barricades o disparaven balins“, ha dit Sirera, qui ha avançat que la denúncia es presentarà el pròxim dilluns.

El popular ha pronunciat aquestes paraules durant un debat de seguretat i ocupació amb altres candidats del PP a les eleccions d’altres municipis, com Xavier García Albiol (Badalona), Sonia Esplugues (l’Hospitalet de Llobregat), Miguel Jurado (Santa Coloma de Gramenet) i Irene Pardo (Sant Adrià de Besòs). “Anirem al jutjat de guàrdia per dir que l’Ajuntament dona instruccions per no perseguir el delicte”, ha insistit. També ha assegurat que a partir d’ara el PP barceloní recorrerà a la via judicial sempre que es produeixin “fets delictius” similars.

Barcelona, un “parc temàtic de la inseguretat”

Des del Centre Cívic Pere Pruna, el candidat Sirera ha dit que amb el Partit Popular a l’alcaldia “les ocupacions s’acabaran”. L’alcaldable popular ha carregat contra el govern d’Ada Colau i Jaume Collboni per convertir Barcelona en “un parc temàtic de la inseguretat”.

L’alcaldable popular també ha dit que “tenim el problema que Colau, Collboni i Trias són corresponsables” que Barcelona sigui “una ciutat “friendly” amb els ocupes“.

El popular aposta per combatre l’ocupació amb reformes legals i reforços policials. També s’ha compromès a instal·lar més càmeres de videovigilància al carrer per evitar delictes i més seguretat privada al metro.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?