La candidata de Ciutadans a les eleccions municipals del 2023, Anna Grau, ha volgut esquivar aquest divendres la polèmica per la pèrdua de militants de la formació taronja i ha evitat parlar de crisi interna. Grau s’ha limitat a dir que es tracta de persones que “no són a la candidatura de Barcelona”, tot i que, segons ha confirmat betevé, han deixat el partit consellers municipals de Cs i assessors del grup municipal.

La regidora Noemí Martín deixarà la formació

Durant els dies vinents, a més a més, també se n’anirà de la formació la regidora Noemí Martín, que ha assegurat que “no té sentit continuar en un partit que no ens ha tractat bé i ens ha faltat al respecte“. La crisi a Ciutadans Barcelona té l’origen en la dimissió de Luz Guilarte l’octubre del 2022 per una maniobra interna que la va apartar com a presidenta del grup i que es va aguditzar amb l’expulsió de Paco Sierra del partit.

La polèmica ha sorprès Grau en el primer dia de campanya. De fet, aquest divendres ha tingut lloc l’acte d’inici de la cursa electoral de la formació, que s’ha fet al Centre Cívic Urgell. La candidata ha estat acompanyada per l’històric dirigent de la formació i actual diputat al Parlament Europeu, Jordi Cañas.

Grau ha aprofitat l’acte per criticar les polítiques de mobilitat de Colau a qui ha acusat també de connivència amb els ocupes. De fet, -ha dit- “a Barcelona les lleis no són igual per a tothom”. Grau ha agraït a Cañas, actualment al Parlament Europeu, que tanqui la seva llista.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?