El candidat d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Ernest Maragall, ha assegurat aquest dissabte que “Xavier Trias i la seva força política, Junts —que per molt que intenti amagar-ho és la seva—, ja han decidit entregar Barcelona al socialisme conservador de Collboni i Sánchez”. En un acte a l’Eixample, on ha estat acompanyat per la número dos de la candidatura, Elisenda Alamany, i per Pere Aragonès, Maragall ha reivindicat ERC com “l’única força que està en condicions de liderar el canvi a Barcelona”. Afirma que “els comuns han demostrat que no en saben”. Per això, ha fet una crida a “mobilitzar tot el vot republicà el 28 de maig”.

Maragall també ha criticat que l’actual govern municipal vulgui convertir l’Eixample “en un laberint i en un instrument d’acció política”. “Hi ha algú que vol enfrontar uns veïns amb uns altres. Enfrontar els veïns de Consell de Cent amb els del carrer de València” i això, assegura “no ho hem d’acceptar”.

Aragonès: “El desastre de Rodalies té noms i cognoms”

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, s’ha referit a la situació de Rodalies i afirma que “el desastre té noms i cognoms, els qui governen a l’Estat espanyol, el partit socialista i els comuns. Els mateixos que els darrers vuit anys han liderat Barcelona”.

Aragonès creu que Barcelona necessita un govern “que no centrifugui responsabilitats cap a l’altra banda de la plaça de Sant Jaume” i que es preocupi dels problemes dels barcelonins, com per exemple l’accés a l’habitatge. En aquest sentit ha destacat que “el govern de Catalunya impulsarà l’expropiació dels habitatges buits dels grans tenidors”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?