El candidat del PSC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Jaume Collboni, s’ha compromès a acabar unió del tramvia per la Diagonal, sense especificar si ho farà el proper mandat: “Nosaltres sí que unirem els tramvies: fem que les coses passin, no només teoritzem”. Ho ha dit l’endemà que l’alcaldessa i candidata de BComú a la reelecció, Ada Colau, acusés Collboni de no voler connectar el Trambaix i el Trambesòs per apropar-se a Xavier Trias.

Des d’un acte a l’Espai Municipal Alchemika, al districte de Sant Martí, Jaume Collboni ha tret pit de la tasca dels alcaldes socialistes els darrers anys amb la implantació del tramvia a Barcelona, en comparació amb la implicació de Colau:

Durant 15 anys, alcaldes socialistes van construir 30 km de tramvia. La que ara ens vol donar lliçons n’ha fet zero!”
Jaume Collboni, candidat del PSC a l’alcaldia

Davant de centenars de militants i simpatitzants socialistes, Collboni també ha anunciat la voluntat de desplegar un pla amb 600 M € de pressupost rehabilitar un total de 1.200 finques (amb 20.000 pisos) durant el proper mandat. Han acompanyat Collboni el primer secretari del PSC, Salvador Illa, i el portaveu del PSOE al Congrés dels Diputats i expresident basc, Patxi López.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?