La candidata de Valents, Eva Parera, s’ha compromès a invertir en el petit comerç per reactivar l’economia a través del consum. Ha estat a la 15a mostra de comerç de la primavera de Sants durant un acte de campanya de les eleccions municipals 2023, en què les botigues han sortit a la calçada. Parera considera que tancar el trànsit dels carrers, com es fa en el programa Obrim carrers, no és la millor solució. Per ajudar-les, aposta per altres mesures que facilitin les compres a la gent de fora de la ciutat. Segons Parera, un 45 % de la facturació dels comerços no la creen els barcelonins, sinó residents d’altres municipis i turistes.

En aquest sentit, l’alcaldable de Valents proposa crear àrees d’aparcament per als vehicles o que els treballadors del comerç de proximitat no barcelonins puguin aparcar a la zona verda. “Si fem polítiques en contra dels turistes i en contra la mobilitat i es restringeixen els accessos, la gent anirà a les grans superfícies i no al comerç petit”, ha sentenciat Parera.

Una nova regidoria per a autònoms i emprenedors

Una altra mesura de suport al comerç de proximitat és crear una regidora d’autònoms i emprenedors, com ja va anunciar al març, perquè són “el motor econòmic de Barcelona”. Parera creu que aquest estament serviria per facilitar els tràmits administratius a les botigues i restauració. Valents també aposta per incentivar les bonificacions dels negocis en lloc de l’ajut directe “a posteriori”. “Treballem amb la mentalitat de ‘jo recapto’ i això no funciona perquè la burocràcia és molt lenta i probablement quan arribi l’ajut, aquell negoci ja haurà tancat”, ha afegit Parera.


Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?