llei oblit oncologic

(ACN/redacció) El president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, ha anunciat que modificarà la legislació per garantir el dret a l’oblit oncològic a partir del juny. En una reunió amb entitats i associacions en la lluita contra el càncer, el cap de l’executiu s’ha compromès a “implantar immediatament aquest nou dret” per impedir la discriminació que pateixen actualment les persones que han tingut aquesta malaltia.

La llei de l’oblit oncològic, al juny

Segons ha assegurat Sánchez, la modificació de la Llei General per la Defensa dels Consumidors i Usuaris i la Llei del Contracte de l’Assegurança té com a objectiu que les persones que hagin superat un càncer fa almenys cinc anys, i sense recaigudes, “deixin de ser discriminats o deixin de patir condicions més costoses a l’hora de contractar productes o serveis com crèdits, assegurances o hipoteques”. L’objectiu és que es pugui aplicar amb caràcter immediat i estigui en vigor al juny.

Així serà la llei de l’oblit oncològic

La iniciativa legislativa, de modificació d’un decret, estarà destinada a declarar nul·les totes les clàusules basades en els antecedents oncològics que excloguin o discriminin a l’hora de contractar productes o serveis.

També vol evitar que es puguin tenir en compte els antecedents oncològics de l’assegurat per imposar condicions més costoses als contractes d’assegurances o establir, per primer cop, el dret a no declarar que s’ha tingut càncer quan es vulgui contractar una assegurança vinculada a un préstec hipotecari.