manifestacio luis vuitton parc guell
Foto: Edu Bayer

El veïnat dels entorns del Parc Güell ha convocat una concentració sorollosa dimecres, 22 de maig, a les 18 h, al carrer d’Olot contra la desfilada Louis Vuitton prevista per al 23 de maig, a les 20 h. Els organitzadors de la manifestació denuncien la privatització de l’espai públic per acollir aquest esdeveniment promogut per la Copa Amèrica de Vela. La convocatòria l’han difosa a través de les xarxes socials.

Per a dijous, 23 de maig, hi ha una segona mobilització convocada pels veïns. En aquest cas, criden a manifestar-se a les 19 h a la rambla de Mercedes, just abans de l’inici del xou.

Restriccions d’entrada per la desfilada

Un altre dels arguments contra la desfilada és l’impacte en la mobilitat de la zona, on hi ha almenys cinc escoles, una de les quals a l’interior mateix del recinte del Parc Güell, l’Escola Baldiri Reixac. Els veïns es queixen que l’acte comportarà restriccions d’entrada al parc, i els preocupa no poder creuar-lo per passar d’una banda a l’altra del barri.

Destrossa a les escales del parc

Un dels fets que va acabar d’encendre els residents va ser la destrossa a les escales de la plaça de la Natura del Parc Güell a conseqüència dels preparatius de la desfilada. L’Ajuntament de Barcelona va confirmar els danys i va assegurar que es tractava d’un “error humà” durant el muntatge. Al cap de cinc dies, el mur ja s’havia reparat seguint les directrius de Patrimoni.