eleccions municipals 2023 barcelona com votar membre mesa

Els electors tenen una cita amb les urnes per les eleccions municipals 2023 a Barcelona. És possible que els comicis d’aquest 28 de maig coincideixin amb la teva jornada laboral o amb l’obligació de formar part d’una mesa. Ja t’hem explicat com votar a les eleccions municipals si treballes, però què passa si t’han designat membre d’una mesa? Com i quan podràs introduir la papereta a l’urna?

Et detallem què has de fer en aquesta situació. En qualsevol cas, no t’has de preocupar perquè tens el dret a vot garantit.

El vot dels membres de les meses

La legislació preveu com has de votar si ets membre d’una mesa electoral, ja siguis president o vocal. En aquest cas, ho faràs un cop hagi finalitzat la votació (a les 20 h). Tan bon punt tanquin els col·legis, primer hauràs d’introduir a les urnes les paperetes de les persones que hagin exercit el vot per correu. Serà justament després quan, com a membre de la mesa, podràs exercir el teu dret a vot.

En aquest moment, també podran exercir el sufragi els interventors acreditats.

Permís de quatre hores per votar a les municipals

La Llei orgànica 5/1985 del règim electoral preveu, a banda, un permís de quatre hores retribuïdes per a les persones que treballin el dia de les eleccions. Això vol dir que l’empresa no podrà obligar-te a retornar les hores ni et podrà retallar el sou si presentes un justificant per part de la mesa.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?