Satisfacció i alegria entre els aficionats de l’Argentina per la victòria al Mundial de futbol a Qatar. Milers de seguidors de l’equip han omplert els bars de la ciutat per seguir la final que han disputat contra França. L’eufòria s’ha desfermat després dels penals. Per celebrar-ho, milers de seguidors de l’albiceleste han omplert l’Arc de Triomf.

Recupera el seguiment minut a minut de la celebració dels seguidors argentins al passeig de Lluís Companys.

21:09
   

Fins aquí el seguiment minut a minut de la celebració dels aficionats de la selecció de l’Argentina a l’Arc de Triomf de Barcelona. Moltes gràcies per seguir-nos. Bona nit!

20:54
   

Celebració multitudinària: 9.000 persones a Arc de Triomf

La celebració a Arc de Triomf aplega ja milers de persones. La Guàrdia Urbana xifra ja en 9.000 els aficionats que estan celebrant la victòria argentina per compartir l’alegria per aquest tercer títol del Mundial de futbol.

20:41
   

De Lionel aficionat a Lionel jugador

L’Argentina també desperta passió entre els més joves i els nens. Aquest és el cas del Lionel, un nen barceloní de pares argentins i que porta el nom en homenatge a l’astre del futbol. Ell també està participant de la celebració a Arc de Triomf.

20:36
   

Alguns aficionats pugen als fanals

A mesura que avança la celebració també es desferma l’eufòria d’alguns dels seguidors i algunes persones s’han enfilat dalt dels fanals del passeig de Lluís Companys.

20:26
   

3.800 persones a l’Arc de Triomf

Segons la Guàrdia Urbana ja són unes 3.800 persones les que s’apleguen a Arc de Triomf per celebrar la victòria argentina.

20:23
   

El Barça també felicita l’exjugador blaugrana

El Futbol Club Barcelona també ha felicitat l’exjugador blaugrana Leo Messi. En una piulada, que acompanyen amb una imatge del futbolista amb la Copa simplement diuen “el millor que hi hagut mai. El millor que hi haurà mai”.

20:18
   

Un argentí nouvingut a Barcelona: “Tinc el cor a 220 pulsacions”

Cada seguidor té una història i ha viscut aquest Mundial de futbol a la seva manera. Entre els qui han seguit tots els partits de la selecció argentina, hi ha el Martín, que fa tot just cinc mesos que viu a la ciutat. “Estic molt emocionat i content”, ha confessat aquest aficionat, que també ha dit que s’ha sentit “com a casa”, malgrat que és a milers de quilòmetres de l’Argentina. També ha reconegut que són moltes emocions: “Tinc el cor a 220 pulsacions”.

20:11
   

Un aficionat del Barça: “Vinc pel Messi”

Entre els qui no s’ha volgut perdre ni la final, ni la celebració que hi ha en marxa, hi ha alguns culers que senten autèntica passió per l’exjugador del Barça. “Vinc pel Messi”, ha explicat un aficionat blaugrana a betevé.

20:06
   

Messi aixeca la Copa del Mundial

Leo Messi aixeca finalment la Copa del Mundial i s’ha tret l’espineta de l’únic títol fins ara no havia aconseguit. El jugador i els seus companys d’equip ho han viscut amb la màxima eufòria.

20:02
   

Es buida el Latin Palace

Els aficionats argentins que han seguit la final des del Latin Palace ja han marxat i l’espai ha quedat gairebé buit. Només hi queden alguns treballadors que estan recollint i netejant per tancar el local. La majoria de seguidors s’han dirigit cap a l’Arc de Triomf, que és ara l’epicentre de la celebració.

19:54
   

La Guàrdia Urbana acordona l’Arc de Triomf

Agents de la Guàrdia Urbana han acordonat l’Arc de Triomf per garantir que la celebració de la victòria de l’Argentina al Mundial se celebri amb seguretat. De moment, no hi ha afectacions al trànsit. Agents de la policia local han demanat als aficionats que no envaeixin la calçada.

19:51
   

Crits i llàgrimes quan el capità aixeca la copa

Al Latin Palace l’afició està seguint en directe la coronació de l’Argentina com a guanyadora del Mundial a través d’una gran pantalla. Un dels moments més emotius que s’ha viscut amb crits i llàgrimes, ha estat fa pocs minuts, quan Leo Messi ha aixecat finalment la Copa del Món que els acredita com a campions.

19:43
   

Famílies i sobretot joves

Entre la gent que està participant en la celebració hi ha famílies però també molt joves. Alguns expliquen que són nascuts després de l’any 1986, i que per tant, aquest és el primer mundial. Una victòria històrica i una celebració també històrica que no es volen perdre.

19:37
   

Samarretes i banderes albicelestes

Els aficionats que s’apleguen ja en aquest punt del centre de la ciutat són centenars. El passeig de Lluís Companys s’ha tenyit dels colors de la selecció argentina. Banderes i samarretes albicelestes són els colors de la jornada.

19:23
   

Messi compleix el seu somni i guanya el Mundial amb l’Argentina

Després d’una final d’infart, que s’ha resolt als penals, Argentina s’ha proclamat campiona del Món 36 anys després. Messi ha fet dos gols i ha marcat el seu penal de la tanda. Amb això, posa la cirereta a una carrera de llegenda i deixa un llegat insuperable. El millor futbolista de la història ho ha guanyat tot i s’ha guanyat el cor del món del futbol.

19:18
   

Primers crits de “Messi, Messi”

Els aficionats argentins entonen càntics amb el nom de Leo Messi, el jugador estrella de la selecció argentina que ha estat decisiu en el triomf del país sud-americà en aquesta Copa Mundial de futbol.

leo messi argentina

19:11
   

El Latin Palace, escenari de la celebració al front marítim

El Latin Palace, al front marítim, ha estat un altre dels punts en què s’ha concentrat l’afició argentina per seguir l’enfrontament entre l’Argentina i França, i que ara s’ha convertit també en escenari de celebració.

19:09
   

Els aficionats continuen arribant a L’Arc de Triomf 

La final entre l’Argentina a França ha acabat fa uns minuts i els aficionats albicelestes ja han començat a omplir el passeig de Lluís Companys. Milers de seguidors s’acosten fins a Arc de Triomf per compartir l’eufòria per la victòria de la selecció Argentina, que suma el tercer mundial.

19:00
   

Bon vespre! Soc la Sílvia Gutiérrez i a partir d’ara seguirem en aquest minut a minut la celebració de l’afició albiceleste al centre de Barcelona per la victòria de la selecció argentina al Mundial de Qatar.