covid xina

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, tem l’aparició de noves variants “no controlades fins ara” per l’esclat de la covid a la Xina. “La principal preocupació radica en la possibilitat que puguin aparèixer noves variants a la Xina no controlades fins ara o diferents de les existents fins ara“, ha dit Darias, que ha comparegut d’urgència aquest divendres al matí per anunciar controls i restriccions en l’entrada de viatgers procedents del gran país asiàtic, especialment a Madrid i a Catalunya.

El govern xinès ha anunciat que, a partir del 8 de gener, retirarà totes les restriccions de sortida i, per tant, les autoritats nacionals però també les europees preveuen un gran increment d’entrades de viatgers arribats de la Xina. Per això, la ministra Darias ha anunciat que aviat s’exigirà un test negatiu de la covid a les persones que provinguin d’aquest país o la pauta completa de la vacunació.

A banda, les autoritats europees estan treballant per exigir, a aquesta població, el certificat de la covid, que només es donarà per a les vacunes autoritzades per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

Preocupació internacional pel cas de la Xina

“Existeix preocupació compartida a escala internacional i nacional per l’evolució dels contagis a la Xina i la dificultat de fer una correcta avaluació de la situació per l’escassa informació que tenim”. Amb aquestes paraules, la ministra Darias ha volgut fer èmfasi en la situació complicada que hi haurà els pròxims dies, sobretot pel cas singular de la Xina, amb la “política de covid zero” i la “interrupció sobtada” de restriccions, així com la “baixa taxa de vacunació“.

A Catalunya, la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, ja havia demanat estudiar controls als viatgers de la Xina.