quarta dosi vacuna covid

La vacunació de la covid avança a un ritme molt menor en comparació amb mesos anteriors, amb les primeres i segones dosis en infants i la tercera dosi als adults. Gairebé tots els col·lectius ja poden rebre la quarta dosi de la vacuna de la covid a Catalunya. Per ara, qui pot rebre la quarta dosi i qui pot demanar cita prèvia?

T’expliquem tot el que se sap sobre la quarta dosi de la vacuna de la covid a Catalunya. Ara, es fa una crida a tots els majors dels 18 anys perquè se la posin, sobretot després de l’esclat de la covid a la Xina.

Quarta dosi de la vacuna de la covid: persones vulnerables

Primer, podien rebre la quarta dosi les persones considerades d’alt risc, és a dir, les més vulnerables davant la covid. Aquestes són:

  • persones que hagin rebut un trasplantament
  • persones amb càncer
  • persones amb VIH
  • persones amb síndrome de Down
  • persones immunodeprimides
  • persones que justifiquin un viatge internacional per motius laborals o d’estudis
  • persones majors de 60 anys
  • personal de residències de gent gran
  • persones cuidadores o que convisquin amb una persona d’alt risc

En tots aquests casos, la quarta dosi s’injectarà com a mínim cinc mesos després de la tercera. En aquests casos, cal demanar cita prèvia o esperar a rebre la petició de Salut. Ara, poden demanar ja hora tots els majors de 18 anys.

Els menors de 60 anys, des del 19 de desembre

Els menors de 60 anys han començat a rebre la quarta dosi de la vacuna de la covid el dilluns, 19 de desembre. Això, després que la Comissió de Salut Pública aprovés la injecció de reforç. A més, s’ha aprovat la vacunació als infants de risc d’entre els sis mesos i els cinc anys.

En principi, si una persona es vol vacunar s’haurà d’adreçar a un ambulatori.

Els majors de 60 anys, des del 17 d’octubre

Des del 17 d’octubre, els majors de 60 anys, persones embarassades i altres persones de risc ja poden per rebre la quarta dosi de la vacuna de la covid i, també, la de la grip.

Els majors de 80 anys, des del 26 de setembre

Els centres d’atenció primària de Catalunya ja han començat a administrar la quarta dosi de la vacuna de la covid. Els primers a rebre el vaccí han estat els majors de 80 anys que viuen a residències de gent gran i els sanitaris d’aquests centres. Des del 26 de setembre, s’ha immunitzat la població general major de 80 anys, uns 400.000 a tota Catalunya, que rebran un avís a través del seu CAP.