com demanar baixa covid

Les peticions de baixa laboral per covid a Catalunya s’han multiplicat en pocs dies. L’increment explosiu de casos de la sisena onada i l’expansió de la variant òmicron han provocat una allau de visites als centres d’atenció primària durant el mes de gener i després de les vacances de Nadal. Això ha obligat Salut a canviar el protocol covid per permetre als ambulatoris i a les persones confinades que no poden teletreballar tramitar les baixes mèdiques telemàticament. A continuació t’expliquem pas a pas com demanar la baixa per covid.

Guia per demanar la baixa laboral per covid a través de La Meva Salut

T’has fet un test d’antígens a casa i has donat positiu en covid? Si necessites la baixa perquè no pots teletreballar o els símptomes t’impedeixen fer-ho, ara pots demanar-la sense haver d’anar al CAP. Només has d’entrar al web o l’aplicació de La Meva Salut i accedir al servei eConsulta per demanar la incapacitat temporal. Un dels professionals sanitaris del teu centre d’atenció primària et tramitarà l’informe de baixa per covid i te’l penjarà a l’apartat Informes i resultats.

demanar baixa covid

Si aquesta opció no et funciona, també tens la possibilitat de demanar la baixa per covid a través de l’apartat Cita prèvia de La Meva Salut, també disponible al web http://citasalut.gencat.cat.

Guia per demanar la baixa per covid a través de ContacteCovid.cat

Si ets positiu o contacte estret i has rebut un SMS de ContacteCovid.cat, has de saber que des d’allà també tens l’opció de tramitar la baixa per covid. En cas de necessitar renovar la baixa laboral per covid o l’alta mèdica, Salut informa que també et pots descarregar els comunicats des de La Meva Salut, concretament des de l’apartat Informes i resultats.

sms contacte covid

Què fer per demanar l’alta després de la baixa per covid?

Salut ha aprovat que en el moment de tramitar la baixa per covid ja es generarà automàticament l’alta per a set dies després per reincorporar-se a la feina. L’alta per a una setmana després, temps en què es preveu que ja s’haurà superat la malaltia, es rep en el mateix moment de demanar la baixa. Ara bé, si la persona positiva encara té símptomes o es troba malament caldrà que torni a contactar amb el CAP. Si no es fa, s’acabarà generant una alta definitiva.