La tercera dosi de la vacuna contra la covid-19 a la gent gran que viu a les residències es comença a punxar aquest divendres a Catalunya després que la Comissió de Salut Pública hagi aprovat la mesura aquest dijous. La decisió es pren, segons el Ministeri de Sanitat, perquè amb l’envelliment el sistema immunitari es degrada i les vacunes poden tenir menys eficàcia.

A Barcelona ja s’està punxant la tercera dosi a la residència Mil·lenari. La la primera persona que ha rebut la vacuna és la Rosa Dalmau, que també va ser la primera en tenir el vaccí quan es va iniciar la vacunació a la ciutat, el desembre del 2020.

A més de la vacunació a les persones grans residents, també tira endavant la dosi de reforç als col·lectius amb una immunitat baixa, com és el cas de pacients en hemodiàlisi o diàlisi peritoneal, en tractament per un càncer, majors de 40 anys amb síndrome de Down, pacients amb malaltia oncohematològica, càncer d’òrgan sòlid en tractament amb quimioteràpia o càncer de pulmó en tractament de quimioteràpia o immunoteràpia.

La setmana passada es va iniciar l’administració de la dosi addicional a les persones trasplantades o en tractaments immunosupressors i ja s’ha administrat a 3.917 persones.

Per ara, hi ha més de 5,5 milions de persones a Catalunya que han rebut la pauta completa, el 72,2 %.