Un ampli dispositiu de la Guàrdia Urbana amb diverses dotacions policials s’ha desplegat al carrer del Montnegre 44-46, a les Corts, per efectuar-hi un desallotjament que ja s’ha fet efectiu. Es tracta d’un edifici municipal que havien ocupat quatre famílies. Els ocupants han sortit amb les pertinences, però algunes persones s’han atrinxerat a l’interior. La policia ha aconseguit tirar la porta a terra per accedir a l’interior de l’immoble i desocupar l’espai.

Fonts municipals han explicat que l’immoble va ser ocupat fa menys de 24 hores, que en total s’han desallotjat 26 persones, i que quan s’ha efectuat el desallotjament no hi havia cap menor a dins.

Denuncien l’absència de serveis socials

En canvi, segons Grup d’Habitage de les Corts l’ocupació es va fer fa una setmana amb un doble objectiu: evitar l’enderroc de la finca, que consideren que té un gran valor patrimonial i històric, i per allotjar-hi persones vulnerables sense habitatge. Expliquen que són quatre famílies amb set menors a càrrec.

En aquest sentit, una portaveu de l’entitat ha denunciat l’absència de treballadors dels serveis socials per donar una solució d’habitatge a la família, fet que neguen fonts municipals.

Des del consistori asseguren que el Centre d’Urgències i Emergències Socials de Barcelona (CUESB) ha estat avisat i en contacte amb la policia en tot moment. També detallen que han ofert una alternativa d’habitatge a les quatre famílies, però que tres han rebutjat el servei, i que amb la quarta família s’està gestionant.

La CUP denuncia que han agredit el diputat Carles Riera

El Grup d’Habitage de les Corts ha fet una crida a través de les xarxes per demanar suport per intentar aturar desallotjament. Entre les desenes de persones que s’hi han aplegat hi ha el diputat al Parlament de Catalunya de la CUP, Carles Riera.

Des de la formació han denunciat que Carles Riera ha estat agredit durant el forcejament entre activistes i agents. La CUP ha criticat que el desallotjament l’han fet agents antidisturbis de la Guàrdia Urbana “que BComú diu haver dissolt”.

Un edifici municipal pendent d’enderroc

L’edifici és propietat de l’Ajuntament de Barcelona i s’ha d’enderrocar en el marc del projecte urbanístic de la Colònia Castells, tot i que encara no s’ha fixat la data per a la demolició.

De fet, es tracta del mateix immoble d’on es va retirar l’històric cap de moltó fa unes setmanes, gràcies a la pressió veïnal. La plataforma Salvem el Camp de la Creu lluita des de fa mesos perquè la transformació del barri no faci desaparèixer la memòria obrera de la zona. 

Comencen les obres de remodelació del Parc de la Colònia Castells
L’espai verd, de 9.600 m², tindrà horts urbans comunitaris, una zona de jocs infantils i un circuit de salut amb una àrea per a la gent gran