Entre 1.500 i 2.000 motoristes han participat a la Papanoelada Motera 2022 a Barcelona, segons la Guàrdia Urbana. La imatge dels conductors disfressats de Pare Noel ha recorregut les vies més cèntriques i ha sorprès moltes de les persones que hi passejaven. Es tracta d’una tradició que es repeteix cada any, tot i que no està exempta de certa polèmica. L’Ajuntament de Barcelona s’hi oposa per la contaminació ambiental i sonora que genera. També el síndic de greuges de Barcelona ha criticat la marxa, i fins i tot, va demanar el consistori que la prohibís.

La Guàrdia Urbana, pendent de qualsevol infracció

El govern municipal ja va avisar que la Guàrdia Urbana aixecaria acta i la dirigiria a Mossos d’Esquadra. Els agents també estan atents a les afectacions a la mobilitat que pugui provocar la desfilada i avisen que en cas que es cometin infraccions, es denunciaran.

Malgrat, els organitzadors de la Papanoelada Motera, les agrupacions Satan Rider i K-Choppo Riders Barcelona, van decidir mantenir el pols amb el govern municipal i no anul·lar la convocatòria.

La Creu Roja tampoc no hi dona suport

Després de col·laborar-hi durant alguns anys perquè la rua va vinculada a una recollida de joguines, la Creu Roja se’n va desvincular i va preferir mantenir-se’n al marge. Un fet que els organitzadors lamenten i no entenen: “Sembla mentida que la Creu Roja s’hagi desentès de la recollida solidària”.