Xavier Trias vol que la caserna del Bruc deixi de formar part del Ministeri de Defensa i passi a acollir una universitat: “La meva il·lusió és veure com Exin Castillos deixa de tenir militars a dins i passa a ser part de la universitat“, ha dit en referència a la fisonomia emmurallada de l’edifici. Ha estat a les acaballes d’un acte de campanya de les eleccions municipals del 2023 a la plaça de la Concòrdia de les Corts davant de centenars de simpatitzants, on també ha demanat el vot per fer front al “desastre” de gestió del govern de Colau i Collboni: “Quan falla la seguretat, la neteja i la mobilitat, estàs davant d’un desastre. Això no pot continuar així perquè; si no, anirem molt malament”.

“Colau creu que les desigualtats es combaten amb els amiguets”

L’exalcalde també ha fet referència a les desigualtats que, segons ell, es combaten amb la creació de riquesa, i ha criticat el model d’atenció social de l’actual govern: “Colau creu que a aquesta gent l’hem d’atendre amb els amiguets. Nosaltres considerem que ha de ser amb un tercer sector professionalitzat que no depengui de les subvencions, segons si es porten bé o malament”.

Jordi Martí demana “jubilar” l’alcaldessa

En l’acte també ha intervingut el número tres de Trias per Barcelona, Jordi Martí, que ha demanat “jubilar l’alcaldessa” per “haver fracassat”, segons ha dit, en la gestió de la seguretat: “Barcelona en Comú va passar del carrer al govern municipal. Ara, els toca saber que si gestiones malament hi ha conseqüències, te’n vas a l’oposició”.

Per la seva part, Francina Vila, la número 12 de la candidatura, que ha estat presentada com la propera regidora de Mobilitat, ha denunciat la desídia en la gestió del comerç de proximitat: “El govern municipal critica els fons voltors per desnonar, però ells són els principals desnonadors de l’activitat econòmica del districte”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?