Els nous espais esportius que s’han fet als Jardins de les Tres Xemeneies, encara sense acabar i envoltats de tanques, ja s’utilitzen. Fins i tot, alguns dels elements s’han vandalitzat abans de la seva inauguració. L’Ajuntament de Barcelona detalla a betevé que tenia previst finalitzar la intervenció aquests dies, però els treballs de pintura s’han hagut d’ajornar a causa de la pluja. El consistori revisarà les tanques per evitar entrades i vandalisme en un espai encara en obres.

D’espai de botellades a zona familiar

Els treballs per convertir els Jardins de les Tres Xemeneies en un espai familiar i esportiu van començar al novembre de l’any passat i la previsió era enllestir-los al febrer del 2024. Es tracta d’una actuació provisional per dignificar aquesta gran plaça del Poble-sec que acumulava moltes queixes pels mals usos i incivisme i que caldrà reformular en un futur.

La reurbanització definitiva d’aquest espai, però, estarà vinculada a l’acord al qual van arribar ara fa un any l’Ajuntament i el propietari de les Tres Xemeneies. El pacte va servir per tancar anys d’estira-i-arronses per la requalificació dels edificis, a favor de la propietat, i consisteix a ubicar-hi el Centre de Coordinació d’Emergències, pagar la urbanització dels entorns i 6,6 milions d’euros més.

Una actuació provisional d’urgència

La intervenció provisional dels Jardins de les Tres Xemeneies està inclosa en el Pla de barris del Poble-sec, té un pressupost de prop de 366.000 euros i s’acabarà al llarg de les properes setmanes. Ara mateix ja s’han instal·lat els elements de gimnàs a l’aire lliure i una nova font. De fet, és la nova cal·listènia la zona que més s’està utilitzant abans d’hora, tot i que com la resta d’espais, continua envoltada de tanques.

També s’han reubicat les taules de ping-pong i les taules de pícnic. I tot i que falta col·locar les anelles i xarxes de les cistelles de bàsquet, els peus de ferro ja s’han instal·lat al seu lloc. La previsió és pintar el paviment de les pistes esportives al llarg de les properes setmanes, un cop el terra estigui sec després de les pluges.