El candidat d’Esquerra Republicana a les eleccions municipals 2023, Ernest Maragall, acusa l’alcaldable socialista Jaume Collboni d’intentar competir amb la candidata de Ciutadans, Anna Grau, per voler crear una oficina municipal per acompanyar els propietaris de pisos ocupats si és alcalde. “Això no en té res, de progressista”, ha assegurat Maragall.

El cap de llista d’ERC a l’Ajuntament assegura no reconèixer el PSC actual. “Ha anat fent passos cap a la dreta i cap a Madrid”, ha afirmat Maragall, que també acusa Collboni d’intentar “esgarrapar vots” a Anna Grau. El líder republicà a Barcelona defensa fer-se càrrec de les ocupacions impulsant una política antidesnonaments.

Maragall ho ha dit en un acte de campanya que ha fet el partit aquest dimarts al vespre al barri del Putxet i el Farró, al districte de Sarrià – Sant Gervasi. Una ubicació pensada a consciència, ja que els republicans han expressat explícitament la seva voluntat de tenyir de groc un districte on ERC no es va imposar el 2019. “No ens podem resignar a pensar que és un districte on guanyen les dretes”, ha afirmat Jordi Coronas, número sis a la llista d’ERC.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?