Les més de dues hores de debat de betevé amb motiu de les eleccions municipals 2023 a Barcelona han deixat moments i frases curioses protagonitzades pels candidats a l’alcaldia que hi van participar. Un cop a dins del plató els set protagonistes del debat volien no passar desapercebuts. “Els que estem al costat ho tenim més difícil”, exclamava la candidata de Valents, Eva Parera, que poc després es va fer gala de la seva proposta política: “La candidata de l’economia soc jo”.

La candidata de Ciutadans, Anna Grau, va buscar el protagonisme exhibint papers, i estripant el seu propi rebut de l’aigua, que considera una “taxa abusiva”, també amb frases contundents, com el “Barcelona és una cort de porcs i rates”, i fins i tot amb un comentari fora de to: “Senyor Maragall, no repapiegi”. Maragall, “un gat vell” segons li va dir Trias, va defugir respondre-li.

El popular Daniel Sirera, el que més vegades va interrompre a la resta de candidats, es va mostrar incapaç de triar entre Jaume Collboni o Xavier Trias als que va comparar amb escollir entre “ensurt o mort”. “No sé si soc ensurt o mort. No em sento al·ludit”, li va respondre Xavier Trias amb humor. Precisament Trias va rebre retrets per no utilitzar la marca Junts, tot i que al final li va jugar una mala passada i se li va acabar escapant.

Els retrets també van ser un constant entre els que durant aquests últims quatre anys han estat socis al govern municipal, Ada Colau i Jaume Collboni. El candidat socialista li va etzibar a Colau un “qui t’ha vist i qui et veu”, i la candidata dels comuns li va replicar en un altre moment: “No em queda clar si vostè parla com a membre del govern municipal o com a persona que abandona la seva responsabilitat“.

El torn per parlar de pactes, el menys disputat

Als set candidats els va faltar temps per abordar tots els temes de debat que es van posar sobre la taula. “Barcelona és una joia i vostès [Colau i Collboni] l’estan venent barata”, va assegurar el candidat d’ERC. Al capítol dels pactes postelectorals, però, es van passar la pilota els uns als altres. “Em sembla que hi ha contrincants amb més temps”, va dir Maragall per cedir el torn de paraula. “Li queda molt més temps a Trias i Maragall”, va assegurar també Colau.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?