El candidat del PP, Daniel Sirera, ha proposat ampliar els horaris de les terrasses les nits de divendres i dissabtes fins a la una de la matinada en aquells espais on se n’ha reduït l’horari, com el carrer d’Enric Granados o algunes places de Gràcia i Ciutat Vella. Són les denominades zones tensionades acústicament en horari nocturn. L’alcaldable popular per a les eleccions municipals 2023 ha reconegut que el soroll pot causar molèsties als veïns però ha assegurat que cal més control de la Guàrdia Urbana per garantir-ne el descans. També aposta per invertir les taxes per posar taules al carrer en ajudes per insonoritzar les finestres dels habitatges.

Sirera ho ha dit en una trobada en un bar del carrer de Mandri, al districte de Sarrià – Sant Gervasi, en què ha anunciat les polítiques que impulsarà el Partit Popular en matèria de restauració. El cap de llista assegura que l’alternativa a les terrasses són les botellades, que generen molts més problemes de convivència. També ha criticat que el disseny de les superilles afavoreix aquesta pràctica i, per contra, veta les terrasses.

Rebaixar les taxes i consolidar les terrasses covid

El cap de llista critica que la taxa de terrasses a Barcelona és molt alta: “Cinc vegades la de Madrid”, ha afirmat. Sirera lamenta que “des del 2019 s’ha disparat un 800 %” i proposa revertir aquest increment. També considera que cal mantenir les terrasses que es van concedir durant la pandèmia: “Faré tot el que pugui” per aconseguir-ho.

L’alcaldable ha reivindicat la restauració com un sector clau en l’ocupació i l’economia, i ha criticat “la persecució”, que afirma, han viscut per part del govern municipal. “Els restauradors han patit una triple plaga: la pandèmia, la inflació i la plaga del govern Colau i Collboni“, ha insistit.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?