Els possibles pactes postelectorals han centrat la recta final d‘El debat de Barcelona’, de betevé, amb els candidats a les eleccions municipals 2023 de Barcelona. Els alcaldables han afinat els possibles acords que poden produir-se després del 28 de maig, tot acostant posicions amb alguns candidats i allunyant-se completament d’altres. També hi ha hagut polítics que han optat per no pronunciar-se.

El “govern progressista” de Colau i l'”àmplia majoria” de Collboni

La candidata de Barcelona en Comú, Ada Colau, ha reiterat que amb les enquestes tan igualades, caldrà fer pactes i ha tornat a apostar per “un govern progressista” amb Esquerra i el PSC. Colau ha criticat que Jaume Collboni no és clar pel que fa a aquesta qüestió i demana “transparència i honestedat”. Li retreu, a més, que amaga la seva intenció de pactar amb ella i que no descarta fer-ho amb Trias.

L’alcaldable socialista ha insistit que aspira a una àmplia majoria. “Vull obrir nova etapa amb màxim suport possible”, ha assegurat.

Maragall es mulla i diu que no pactarà amb el PSC

Qui ha estat molt clar ha sigut Ernest Maragall. Per primera vegada l’alcaldable d’Esquerra Republicana s’ha mullat i ha concretat que no arribarà a cap acord amb els socialistes. “Amb aquest PSC no s’hi pot pactar. Faré un govern en què no hi sigui”, ha afirmat. La candidata de Valents, Eva Parera, li ha recriminat que “vostès són socis estables i fan veure que no”. “Són un tripartit molt estable, fa quatre anys que governen junts”, ha assegurat.

Per la seva banda, Xavier Trias ha reiterat que es presenta “per guanyar les eleccions” i que, a més, si no és alcalde, “no es quedarà escalfant la cadira”. El candidat de Trias per Barcelona ha reiterat que no farà alcaldessa Ada Colau. En la mateixa línia s’ha pronunciat Daniel Sirera. El candidat del PP ha afirmat que “no respectaré la llista més votada i faré el que calgui perquè Colau no sigui alcaldessa”. Ara bé, no ha aclarit qui triaria, si Collboni o Trias.

Per la seva banda, la candidata de Ciutadans, Anna Grau, ha posat tres línies vermelles: “Prou superilles, prou ocupes i prou estocada fiscal“.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?