Compte enrere per a les eleccions municipals 2023 a Barcelona. Falten tres setmanes per als comicis i aquest dissabte al matí el candidat del PSC a l’alcaldia, Jaume Collboni, ha presentat el seu programa electoral, amb l’accés a l’habitatge, la neteja i la seguretat com a eixos centrals. Tant és així que l’alcaldable socialista assegura que si és alcalde exigirà al president Pere Aragonès 276 milions d’euros per construir habitatge protegit a la ciutat i la incorporació de 600 mossos d’esquadra nous a Barcelona.

Collboni ha dit que vol ser dels primers a aplicar la nova llei de l’habitatge del Govern espanyol. Dels 10.000 habitatges que la Generalitat té previstos fer a Catalunya, reclama els 2.300 que els pertoca a Barcelona. Collboni ha afirmat que li posarà la feina fàcil al president i que li dirà on els pot fer: “Li posaré un mapa”.

Un consell ciutadà per fer complir el programa

Jaume Collboni també ha anunciat que el seu programa electoral incorpora una novetat: la creació d’un consell de cent format per 100 persones “rellevants a la ciutat” que vetllaran perquè es compleixin els punts establerts en el programa electoral dels socialistes. “Faran un seguiment del compliment dels nostres compromisos. El PSC serà el partit que farà més per Barcelona“, ha afirmat Collboni.

450 mesures en total i una agenda tancada els 100 primers dies

Collboni es veu sent alcalde ja i per això, ha assegurat, ja té planificada l’agenda dels 100 primers dies posteriors a les eleccions del 28 de maig. El primer que farà si guanya, ha explicat, serà visitar l’escola pública de la seva neboda, situada al Poblenou, “per explicar als nens i nenes com imaginem junts la Barcelona del 2030”. A la tarda vol visitar un casal per a gent gran per dir-los que “tenim cura de les persones que més ho necessiten”.

Durant els 100 primers dies Collboni també vol reunir-se amb el president Pedro Sánchez a Barcelona i accelerar la seva proposta de rebaixar el lloguer dels joves fins a 500 €. També preveu fer un interior d’illa al recinte de l’Escola Industrial (espai on s’ha fet l’acte de presentació del programa electoral) i un nou centre de biomedicina.

En urbanisme, Collboni ha anunciat l’enderrocament del mur de la Model en el marc del Pla Verdx10, que preveu ampliar fins a 100 les hectàrees de verd a Barcelona.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?