(EFE) L’alcaldable d’ERC a les eleccions municipals 2023 a Barcelona, Ernest Maragall, creu que els tres detinguts per penjar cartells amb la seva imatge i la del seu germà Pasqual amb el lema “Fora l’Alzheimer de Barcelona” són “l’instrument d’una decisió que sembla que té un caràcter polític”: “Hi ha algú que va donar instruccions”, diu.

Els Mossos van detenir divendres i van denunciar per un delicte d’odi tres joves per penjar els cartells esmentats: segons la policia, cap d’ells, que van actuar conjuntament i es van negar a declarar a comissaria després de ser identificats, té un perfil concret que els relacioni amb algun col·lectiu i només un té antecedents, per delictes contra el patrimoni.

En declaracions als periodistes des del Moll de la Marina de Barcelona, el líder d’Esquerra Republicana ha dit que el procés “gairebé no comença”, ja que “continua oberta la qüestió de fons”.

Cal esbrinar, ha prosseguit, “qui ha decidit, encarregat i pagat” aquests cartells més enllà de saber els que han estat els simples “autors materials”. “El fet que es neguin a declarar indica clarament que hi ha algú que va donar instruccions perquè ho fessin i com s’han d’expressar” una vegada detinguts, ha afirmat. Ernest Maragall ha qualificat aquest episodi d’“horrible i degradant”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?