estat embassaments catalunya 2023

Quin és l’estat dels embassaments a Catalunya el 2024? La sequera a Catalunya no dona treva i les poques pluges a les capçaleres dels rius Ter i Llobregat no posen punt final a la situació. Consulta, aquí, la situació avui i segueix l’impacte de la sequera als pantans de les conques internes.

Estat dels embassaments a Catalunya el 2024: mapa

Al següent mapa podràs ubicar cada embassament de les conques internes de Catalunya amb les dades actualitzades. Amb les dades facilitades per l‘Agència Catalana de l’Aigua podràs comprovar l’estat actual, el volum emmagatzemat, així com la comparació respecte del que hi havia fa just un any i la seva capacitat màxima.

L’estat de cada embassament, en detall

En aquesta llista també podràs consultar quin embassament té més percentatge d’aigua emmagatzemat.

Cal que tinguis en compte que aquesta llista compara exclusivament el tant per cent, de manera que no és representatiu de la quantitat total d’aigua sinó del seu percentatge. Un tant per cent extraordinàriament baix com el de Sau implica molta més aigua que un percentatge alt del pantà de Foix, un embassament molt més petit.

La sequera s’allarga des de fa gairebé tres anys

La sequera fa anys que és amb nosaltres i necessitaríem molta pluja per poder-ne sortir. Des de la primavera del 2020 que no hi ha un període dilatat de temps amb pluges abundants.

De fet, aquests darrers mesos ens han portat diversos rècords de manca de pluja, amb registres anuals que amb prou feines superaven els 200 litres a la nostra ciutat, on la mitjana se situa en 600.

Amb aquesta situació, els embassaments de les conques internes ja han arribat al seu mínim històric.

El que passi els propers mesos marcarà en quin moment sortim de la sequera, si és que no s’accentua encara més.