L’Ajuntament de Barcelona reformarà la placeta sorgida fa uns 15 anys entre els carrers de Llopis i Pla dels Cirerers, al barri de les Roquetes, amb la intenció d’eliminar un monticle polèmic. Es tracta d’un turonet recobert de llambordes que ocupa bona part de la plaça i que ha dut el veïnat a rebatejar l’indret, per la forma d’aquest monticle, com a plaça de l’hemorroide, del gra, de l’ensaïmada i, fins i tot, del pit.

La queixa principal ha estat sempre que aquest element ocupa massa espai i no té gaire utilitat. “Des del primer moment no ens va agradar i ja la vam anomenar la plaça de l’hemorroide. Allà hi pugen i baixen els nens i nenes, però a banda d’això, no es pot aprofitar per a res”, ens explica un veí, el Ferran Aranda. “El fan servir els patinets, però res més. Ja podrien haver fet un espai pla amb bancs on passar l’estona la gent gran”, afegeix una altra veïna, la Piedad Vergara.

Més pla i més espai

Això és exactament el que es vol fer amb una obra que es preveu que s’allargui cinc mesos. Un cop retirat el monticle, l’espai es deixarà el més pla possible, amb rampes que salvin el desnivell i alguna barana de seguretat. Després hi instal·laran bancs i una font d’aigua potable i es plantaran arbres perquè sigui una zona d’estada per al veïnat. Per acabar, s’aprofitarà per renovar-ne la xarxa de clavegueram, drenatge i enllumenat, així com incorporar paviment pododàctil als límits amb les calçades.

També es guanyarà espai per als vianants, que ara han de fer la volta al monticle per travessar l’espai, molt freqüentat per la gent que es dirigeix cap a l’estació de l’L3 del metro de les Roquetes. El bloc d’habitatges de la plaça tindrà també més espai a l’entrada després de les obres.