(ACN/redacció) L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s’ha referit aquest dissabte al bloc de pisos del carrer de Tarragona i ha reclamat a la Generalitat que modifiqui la llei sobre els pisos turístics: “Cal posar fi a la barra lliure”. La reclamació arriba després que l’Ajuntament de Barcelona hagi trobat una escletxa legal per revocar 69 de les 120 llicències per a pisos turístics que hi ha en aquest edifici, però Colau insisteix que cal que la Generalitat reformi la llei: “La llei catalana és l’única que ens pot permetre revocar llicències que, ara mateix, són a perpetuïtat”, ha avisat.

Treu pit per haver trobat una escletxa

“Nosaltres hem trobat una fórmula interna per revocar ja una part important de les llicències al bloc del carrer de Tarragona”, ha constatat l’alcaldessa i candidata de Barcelona en Comú a les eleccions municipals del 28-M. En aquest sentit, l’alcaldessa ha clamat que “Barcelona un cop més demostra que és pionera en la regulació del turisme i a fer front a la massificació turística”.

“Barra lliure als apartaments turístics”

Tot i això, insisteix que “necessitem urgentment que es modifiqui l’actual llei catalana d’urbanisme, que l’única cosa que fa és donar barra lliure als apartaments turístics“. La candidata de Barcelona en Comú destaca que els pisos turístics s’han duplicat els darrers anys, amb més de 100.000 a Catalunya: “Mentre que a Barcelona s’han contingut amb els 9.000 que ens va deixar Xavier Trias”, ha conclòs. Colau confia que a la proposició de llei registrada al Parlament pels comuns hi doni suport “qualsevol formació política que digui que s’ha de regular el turisme”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?