Les claus de campanya és un dels continguts exclusius del butlletí diari d’informació sobre les eleccions municipals a Barcelona. Si t’hi vols subscriure, ho pots fer d’una manera molt senzilla.

El vuitè capítol de les claus de campanya elaborat pel responsable de política municipal de betevé, Marc Garcia, posa el focus en les declaracions que han marcat l’inici de campanya de les eleccions municipals a Barcelona i el ball de pactes. Les ha pronunciat el candidat del PSC, Jaume Collboni, quan ha assegurat que “no faré alcalde ni Xavier Trias ni Ada Colau”.

Aquestes paraules volen reforçar la tesi que ell també pot quedar primer —una nova enquesta el fa guanyador—, però, d’altra banda, es pot interpretar com un renec explícit del pacte de govern que encara és vigent a la ciutat —entre comuns i socialistes. El posicionament, a més, xoca amb el relat de les darreres dues eleccions municipals, quan el PSC va fer alcaldessa Ada Colau, tant el 2019, com el 2015.

Les respostes dels al·ludits no s’han fet esperar. Ada Colau li demana que aclareixi amb qui vol governar, mentre que Xavier Trias l’alerta que “no hem de dir coses que després no ens hàgim d’empassar”.

El lapsus de Daniel Sirera

I en el primer dia de campanya, ens fem ressò d’una de les anècdotes del dia. El candidat Daniel Sirera acostuma a acusar l’alcaldessa d’haver estat ocupa, i en un debat de RAC1, l’ha traït el subconscient i a l’hora d’anomenar El Kubo i La Ruïna —els polèmics edificis ocupats de la Bonanova— s’hi ha referit com a “El Kubo i La Colau”.

Què vols saber de les eleccions municipals a Barcelona?